Welkom op de website van Psycho-Pastorale Praktijk
Hans van de Beek. Hier kun je geholpen worden bij diverse problemen rond mannelijkheid en identiteit » Lees meer

Dit had ik nooit verwacht van mijn man…

Ik kom er net achter dat hij dus óók naar porno kijkt. Dat is wel het láátste wat ik van hem verwachtte.


Tot zojuist dacht ik dat ik hem volledig kon vertrouwen. Ben ik dan niet bijzonder genoeg voor hem? Heeft hij dan niet genoeg aan mij? Ik dacht dat ik hem kon vertrouwen, maar ik heb geen poot meer om op te staan. Hoe moet ik hier mee verder? Sterker nog, hoe kunnen wij verder? Kan ik mezelf nog überhaupt aan hem geven? Ik voel me bedrogen. Mijn wereld stort in.

Is geen enkele man dan meer te vertrouwen? Moet ik dus nu mijn leven lang met dit geheim blijven rondlopen? Hoe verberg ik dit voor mijn kinderen en voor mijn moeder? Dit is gewoon te veel voor me. Met wie kan ik hierover praten?

Ik durf geen hulp te zoeken in mijn kerk; ik moet er niet aan denken! Is zijn christen-zijn dan ook alleen maar buitenkant? Meer schijn dan zijn?


Hans van de Beek: Dat je je zo voelt is heel normaal. Niet alleen hij heeft hulp nodig, maar ook jij. Dit is te groot of te heftig voor jou om alleen doorheen te gaan. Met alleen begrip van je hartsvriendin kom je er niet. In veel gevallen liggen er verborgen oorzaken onder. Zelfs je man weet waarschijnlijk niet eens waarom hij hier ooit mee begon.
Ik kom dit overigens bij heel veel christelijke echtparen tegen. Blijf er niet mee zitten, maar neem gerust contact met me op.

Meer weten?

Voel je vrij om je naam en telefoonnummer en/of e-mailadres in te vullen. Ik neem dan contact met je op om te kijken of ik je kan helpen. Een vrijblijvend gesprek kan nooit kwaad.

[{"id":"513","field_id":"1","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."}]
[{"id":"514","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."},{"id":"515","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"email","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig e-mailadres."}]
[{"id":"516","field_id":"3","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"phone","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}]
[]