Welkom op de website van Psycho-Pastorale Praktijk
Hans van de Beek. Hier kun je geholpen worden bij diverse problemen rond mannelijkheid en identiteit » Lees meer

Ik heb er een puinhoop van gemaakt!

Ik heb het nu echt verknald! Ik ben gebroken… Hoe heb ik het zo lang weg kunnen drukken? Het geheim houden, de schuld, de schaamte en mijn gevoelens onderdrukt. Ik ben op…


Anderhalf jaar heb ik een dubbelleven geleid. Mijn vrouw, kinderen en kerk zagen me als een voorbeeld-christen, maar ík wist wel beter. Elke gelegenheid die er was ’werkte ik over’, maar in werkelijkheid lag ik met háár in bed.

Mijn geloofwaardigheid ben ik helemaal verloren, zat afgelopen zondag nog vooraan in de kerk naast de voorganger. De bodem zakt onder mijn voeten weg, ik heb geen grond meer om op te staan. Kan ik mezèlf nog wel vertrouwen? Wie ben ik eigenlijk? Ik heb geen greintje zelfrespect meer over.

Hóe heb ik kunnen geloven dat geheimhouding het antwoord was? Het bleek alleen maar uitstel van executie. Vorige week prikte mijn beste vriend er doorheen. Ik was te gereserveerd en er niet bij in het gesprek, terwijl ik normaal gesproken heel ad-rem ben. Alles kwam op tafel, er was geen houden meer aan.

Dezelfde avond nog het pijnlijkste gesprek van mijn leven gehad met mijn vrouw. Mijn huwelijk ligt aan duigen. Ik heb ’s nachts meteen gezocht naar hulp en deze website gevonden.

Hans, kun je me helpen mijn huwelijk te redden?


Hans van de Beek: Je voelt waarschijnlijk zelf wel aan dat je huwelijk redden geen quick-fix is. Gelukkig heb ik vanuit mijn praktijk ervaring met soortgelijke situaties waarbij het uiteindelijk goed is gekomen. Maar, het betekent wel hard werken voor beide partijen, waarbij jij een ander proces doormaakt dan je vrouw. Laat rechts even je contactgegevens achter, dan bel ik je.

Meer weten?

Voel je vrij om je naam en telefoonnummer en/of e-mailadres in te vullen. Ik neem dan contact met je op om te kijken of ik je kan helpen. Een vrijblijvend gesprek kan nooit kwaad.

[{"id":"513","field_id":"1","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."}]
[{"id":"514","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."},{"id":"515","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"email","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig e-mailadres."}]
[{"id":"516","field_id":"3","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"phone","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}]
[]