Welkom op de website van Psycho-Pastorale Praktijk
Hans van de Beek. Hier kun je geholpen worden bij diverse problemen rond mannelijkheid en identiteit » Lees meer

Ik zal mezelf bewijzen als man, dacht ik nog...

Altijd liep ik een blauwtje, maar nu even niet! Die populaire jongens op school lijkt het allemaal maar zo te lukken: met het grootste gemak krijgen ze de aantrekkelijkste meisjes.


Waarom lukt het hen wel en mij niet? Oh, wat ben ik jaloers, het lijkt me super om ook met zo’n mooie meid gezien te worden. En, natuurlijk álles te beleven wat er achter de schermen gebeurt wanneer ze zich aan mij geeft.
Dat lijkt maar niet te lukken. ’Daarom zal ik bewijzen dat ik ook stoer in bed kan zijn’, dacht ik nog. Voor ik het me goed en wel besefte, lag ik met een hoer in bed. Wat was dít een belevenis; ik voelde me euforisch! Maar al snel nadat ik weer naar huis ging, begon het…: de gevoelens van schuld, schijnheiligheid en onzekerheid drongen zich aan me op. Ben ik nu nog wel een goede vriendin waard? Of ben u nu voor eeuwig verloren?

Sindsdien voel ik me vaak wanhopig en raak hierdoor in paniek. Ik voel me zo schuldig, tegenover mezelf, God en mijn toekomstige vriendin of vrouw.

Hans, hoe kom ik hier vanaf? Ik kan niet ongedaan maken wat ik heb gedaan...


Hans van de Beek: Ik kan me je tweestrijd goed voorstellen. Inderdaad, gedane zaken nemen geen keer, hoewel…Als je hierover blijft rondtollen in je gedachten en je gevoel, breek daar dan eens uit door een open en eerlijk gesprek aan te gaan. Laat rechts even je gegevens achter, dan bel ik je.

Meer weten?

Voel je vrij om je naam en telefoonnummer en/of e-mailadres in te vullen. Ik neem dan contact met je op om te kijken of ik je kan helpen. Een vrijblijvend gesprek kan nooit kwaad.

[{"id":"513","field_id":"1","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."}]
[{"id":"514","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"mandatory","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit veld is verplicht."},{"id":"515","field_id":"2","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"email","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig e-mailadres."}]
[{"id":"516","field_id":"3","field_value_id":null,"type":"value","comparison_type":"validation","comparison_id":"0","comparison_validation":"phone","comparison_value":null,"target_type":"error","target_id":null,"error":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}]
[]